Telefon Telefon Telefon
30 LET
Pokličite nas
+386 4 279 22 22
Pišite nam
info@tinex.si
Izberi jezik
SIENDEHR
Moj račun
Prijava
(0)
VSTOP ZA PARTNERJE
Aktualno
Objave, nasveti in zanimivi članki.

Dvoredni kroglični ležaji s poševnim dotikom

Dvoredni kroglični ležaji so posebej primerni za vležajenja, ki zahtevajo togo vodenje in morajo prevzeti visoke radialne in aksialne sile iz obeh smeri. Ker je aksialna nosilnost teh ležajev odvisna od tlačnega kota, smo le tega pri novi X-life izvedbi povečali na 30°. Poleg tega so v teh ležajih prisotne tudi druge X-life izboljšave, tako da so ti ležaji s svojo dolgo življenjsko dobo in zanesljivostjo primerni za širok spekter aplikacij.

Nova jeklena kletka za zelo zahtevne pogoje obratovanja

Do sedaj smo ponujali osnovne X-life izvedbe 3202 do 3213 in 3302 do 3311 (dodatna oznaka BD) samo s poliamidno kletko. Sedaj je nova jeklena kletka še posebej robustna in toga in ima inovativno obliko, s pomočjo katere je zagotovljena optimalna porazdelitev masti po ležaju. Zaradi tega so možne obratovalne temperature do 200°C.

40% zmanjšano trenje zaradi prehoda na HRS tesnilo

Seveda je nov tudi koncept tesnjenja. Inovativno HRS tesnilo (nova geometrija tesnilne ustnice, odzračevalni utori, sistem za odbijanje prahu) odlicno šciti ležaj pred vdorom prahu in vode kakor tudi pred izgubo maziva. Ker tesnilo zaradi utora na notranjem obroču prilega aksialno (prej radialno), se trenje zaradi tesnila obcutno zmanjša – za približno 40% proti prejšnjemu RSR tesnilu! Vsi X-life ležaji, opremljeni s HRS ali kovinskim Z tesnilom so že tovarniško namazani.  Več podrobnosti je na voljo v našem katalogu TPI 213 „Zweireihige Schrägkugellager in X-life-Qualität“.

Področja uporabe

Črpalke tekočin za petrokemicno industrijo ali črpalke za precrpavanje odpadnih voda so tipični primeri uporabe za dvoredne kroglične ležaje s poševnim dotikom – kajti tukaj so potrebna robustna vležajenja z dolgo življenjsko dobo in malo vzdrževanja. Naši novi X-life ležaji prenašajo pri visokih vrtljajih velike radialne in obojestranske aksialne sile.
Poleg tega pripomore majhno trenje k energijski ucinkovitosti tekocinskih črpalk. Druga pomembna podrocja uporabe teh ležajev so v razlicnih vrstah poljedelskih strojev ali težkih motorjev. Na področju proizvodnih strojev in naprav se dvoredni kroglični ležaji uporabljajo n.pr. v polnilnicah, tekstilnih in tiskarskih strojih. Pri uporabi v dvigalih je zelo pomembno zmanjšanje hrupnosti. Odločilno pri tem je izboljšanja kvaliteta kroglic in tekalnih površin kakor tudi zožene proizvodne tolerance dvorednih krogličnih ležajev s poševnim dotikom v X-life kakovosti.

« Nazaj
Naše vrednote

KAKOVOST

Široka in kakovostna ponudba svetovno priznanih proizvajalcev.

CELOVITOST

Celovite rešitve na enem mestu.

PRILAGODLJIVOST

Hitra odzivnost in prilagodljivost pri individualnih potrebah kupcev.

STROKOVNOST

Strokovnost in profesionalnost zaposlenih sta ključni za uspeh.