Telefon Telefon Telefon
Pokličite nas
+386 4 279 22 22
Pišite nam
info@tinex.si
Izberi jezik
SIENDEHR
Moj račun
Prijava
(0)
VSTOP ZA PARTNERJE
Aktualno
Objave, nasveti in zanimivi članki.

Vodila za verige

Vodila za verige so ključna komponenta v številnih aplikacijah. Najpogosteje jih najdemo pri industrijskih strojih in transportnih sistemih, kjer je zanesljivost in natančnost delovanja verige bistvenega pomena.

Vodila za verige se uporablja iz več razlogov, predvsem pa za:
  • Vodenje verige - vodila pomagajo pri natančnem vodenju verige med verižniki, kar zagotavlja nemoteno in učinkovito delovanje. To je še posebej pomembno pri visoki hitrosti ali težkih obremenitvah.
  • Preprečevanje iztirjenja - vodila pomagajo preprečiti, da bi veriga zdrsnila ali iztirila z verižnikov, kar bi lahko povzročilo poškodbe opreme ali celo nesreče.
  • Zmanjšanje obrabe - vodila zmanjšujejo obrabo verige in verižnikov z zagotavljanjem enakomerne porazdelitve obremenitve in zmanjševanjem trenja. To podaljšuje življenjsko dobo obeh komponent.
  • Izboljšanje učinkovitosti - natančnim vodenjem verige se zmanjša izguba energije zaradi trenja in neučinkovitega prenosa moči, kar povečuje skupno učinkovitost sistema.
  • Varnost - v nekaterih primerih se vodila uporabljajo tudi za izboljšanje varnosti, saj pomagajo preprečiti morebitne nevarnosti, povezane z iztirjeno verigo, kot so poškodbe operaterjev ali poškodb na drugih delih stroja.
Vodila za verige so izdelana iz materiala PE-UHMW SG 1.2, kar zagotavlja visoko odpornost proti obrabi in nizko trenje. Ta vodila so lahko vpeta v jeklene profile ali pa nameščena kot samostojni elementi, primerni pa so tudi za nadaljnjo mehansko obdelavo, ki omogoča popolno prileganje vaši aplikaciji. Na voljo je širok spekter vodil, ki ustrezajo velikostim verig od 06B do 16B. Poleg tega je mogoče izbirati med vodili za enoredne, dvoredne in triredne verige.objava

« Nazaj
Naše vrednote

KAKOVOST

Široka in kakovostna ponudba svetovno priznanih proizvajalcev.

CELOVITOST

Celovite rešitve na enem mestu.

PRILAGODLJIVOST

Hitra odzivnost in prilagodljivost pri individualnih potrebah kupcev.

STROKOVNOST

Strokovnost in profesionalnost zaposlenih sta ključni za uspeh.