Telefon Telefon Telefon
Pokličite nas
+386 4 279 22 22
Pišite nam
info@tinex.si
Izberi jezik
SIENDEHR
Moj račun
Prijava
(0)
VSTOP ZA PARTNERJE
Podjetje
Prepoznavni smo po kakovosti proizvodov in storitev, izobraževanju in svetovanju, konkurenčnosti in fleksibilnosti.

Zgodovina

Zgodbo podjetja Tinex smo pričeli pisati leta 1990, ko sta ustanovitelja Štefan Čebašek in Tine Dermastija ustanovila podjetje s prodajo gradbenega materiala.

S sedežem v Kranju je podjetje leto kasneje zaposlovalo že 7 ljudi. Zaradi nedoseganja začrtanih ciljev, smo se podali v iskanje nove tržne dejavnosti. Leta 1993, tedaj pod okriljem samo še enega lastnika, Štefana Čebaška, smo se odločili za specializirano prodajo tehnične opreme, s poglavitnim ciljem – postati vodilna družba v Sloveniji pri trženju tovrstnega prodajnega programa.

Odločilen preobrat za razširitev in priložnost za preboj med vodilne se je zgodil leta 1994, s podpisom partnerske pogodbe za zastopništvo na celotnem slovenskem trgu s priznanim nemškim proizvajalcem ležajev FAG in leto kasneje s proizvajalcem tesnil Freudenberg. Kmalu za tem so se zvrstili še ostali podpisi pogodb vodilnih proizvajalcev, kot so: INA - vodilni proizvajalec iglično valjčnih ležajev in linearne tehnike, Freudenberg - največji evropski proizvajalec tesnil, KGM - proizvajalec ležajnih kroglic in Ziller - proizvajalec specialnih kovinskih obročev za tesnjenje ležajev vseh vrst.

Sklepanje tesnih partnerstev vodilnih proizvajalcev je posledično pomenilo tudi rast podjetja, ki je vstop v novo tisočletje pričelo s selitvijo sedeža podjetja iz Kranja v Šenčur. Že od svojih začetkov naprej se zavedamo pomena poprodajnih aktivnosti, zato smo leta 2005 ustanovili podjetje TINEX Industrijska diagnostika, d. o. o., ki predstavlja zanesljivega partnerja pri vzdrževanju in vzpostavljanju sistematičnega nadzora strojne opreme. Danes sodi med eno izmed vodilnih v Sloveniji in na trgih bivše Jugoslavije.

Z uresničitvijo cilja, postati vodilno trgovsko podjetje na slovenskem trgu, smo pričeli pogledovati po tujih trgih. K razširitvi prodaje na tuje trge je leta 2009 veliko pripomogla vzpostavitev spletne prodaje, ki kupcem iz celega sveta omogoča enostavno nakupovanje. Konkurenčno prednost na trgu nam daje tudi Linearni center, ustanovljen leta 2011, ki omogoča možnost razreza linearnih komponent in jermenov. S tem se je dobavni čas obeh proizvodov občutno skrajšal. V letu 2013 smo pričeli z lastno proizvodnjo struženih tesnil.

Leto 2015 je bilo za nas prelomno. Težko pričakovana selitev v nove poslovne prostore v Šenčurju je pomenila združitev vseh naših dejavnosti na enem mestu. Slednje so izpolnitev sanj za nadaljnji razvoj in rast družbe našega ustanovitelja in očeta družbe Tinex, Štefana Čebaška. Vse svoje življenje je namreč posvetil nastanku, razvoju in rasti tega izjemnega podjetja in kolektiva. A na žalost nas je v istem letu prekmalu zapustil. Lastništvo družbe je od takrat prešlo na njegovo ženo, Mojco Čebašek in hčer, Andrejo Jeraj. 

Naslednji prelomni trenutek se je zgodil 1. decembra 2022, ko je švedska družba Axel Johnson International (poslovna skupina Power Transmission Solution) postala Iastnik podjetja in s tem smo postali del družine 200 podjetij v 34 državah.


Axel Johnson International

Tinex je del globalne industrijske skupine Axel Johnson International, ki prevzema in razvija podjetja v strateško izbranih tržnih nišah, predvsem tehnične komponente in industrijske procesne rešitve.

Skupina je aktiven in dolgoročen lastnik, katerega poslanstvo je spodbujanje razvoja in rasti poslovanja. Gradi in razvija skupine podjetij s skupnimi strateškimi cilji, spodbuja skupne pobude in izmenjavo znanja. Axel Johnson International ima šest poslovnih skupin: rešitve za pogonske sisteme, rešitve za ravnanje s tekočinami, industrijsko avtomatizacijo, rešitve za dviganje, rešitve za prenos moči in rešitve za transport. Axel Johnson International ima podjetniško kulturo, kjer decentralizirano in predano vodstvo omogoča hitre odločitve. Skupina ima štiri glavna področja: digitalizacija, storitve, trajnost in razvoj ljudi.

Axel Johnson International ima sedež v Stockholmu na Švedskem. Skupino sestavlja 200 podjetij v 34 državah. Axel Johnson International je del švedske družinske skupine Axel Johnson.

www.axinter.com


 
Naše vrednote

KAKOVOST

Široka in kakovostna ponudba svetovno priznanih proizvajalcev.

CELOVITOST

Celovite rešitve na enem mestu.

PRILAGODLJIVOST

Hitra odzivnost in prilagodljivost pri individualnih potrebah kupcev.

STROKOVNOST

Strokovnost in profesionalnost zaposlenih sta ključni za uspeh.